Inspirerend Bloemschikken voor gevorderden

Eén avond per maand elkaar lekker inspireren (12 maanden)

IB24A1

Elke 2e donderdagavond van de maand

Startdatum
Einddatum
do: 11 januari 2024
do: 05 december 2024
do: 08 februari 2024
do: 09 januari 2025
do: 14 maart 2024
do: 13 februari 2025
do: 11 april 2024
do: 13 maart 2025
do: 09 mei 2024
do: 10 april 2025
do: 13 juni 2024
do: 08 mei 2025
do: 11 juli 2024
do: 12 juni 2025
do: 08 augustus 2024
do: 10 juli 2025
do: 12 september 2024
do: 07 augustus 2025
do: 10 oktober 2024
do: 11 september 2025
do: 14 november 2024
do: 09 oktober 2025
do: 05 december 2024
do: 13 november 2025

Bruto prijs: € 966,00

Stap budget: - € 714,00


Netto prijs: € 252,00

Leslocatie

Gemeenschapscentrum 'de Schakel'
St. Barbaraweg 1
6024 AR Budel-Dorplein
Nederland

Let op!

Dit is een opleiding van 12 maanden

Wil je of kun je geen STAP-budget gebruiken voor Inspirerend Bloemschikken? Dan bieden we je een alternatief, waarbij je comfortabel per maand betaalt. Kies dan voor de IB24A2.
 

Deze cursus hoeft je bijna niets te kosten

STAP-budget: maximaal € 1.000,- opleidingssubsidie

Voor deze cursus van After All kun je STAP-budget aanvragen, daarmee worden de cursuskosten voor jou veel lager!
 

Hoe vraag je STAP-budget aan?

Lees onze webpagina over het STAP-budget. Daarin staat hoe je STAP-budget aanvraagt. Het is belangrijke informatie, dus neem even de moeite. Lees hier de uitgebreide info over het STAP-budget op de website van de rijksoverheid.
 

Wanneer vraag je STAP-budget aan?

Voor deze cursus vraag je STAP aan op:

01-09-2023
of op
01-11-2023

Elke maand weer een Inspirerende avond, die ervoor zorgt dat je een betere bloembinder wordt!

Wat is Inspirerend Bloemschikken?

Inspirerend Bloemschikken voor gevorderden is een avondcursus voor mensen die minimaal al een Vakopleiding en/of Vervolg Vakopleiding of gelijkwaardig hebben gevolgd. Mensen die dus in ieder geval al een behoorlijk bloemschikniveau hebben bereikt, omdat we het niet voor niets een cursus voor gevorderden hebben genoemd.
 

Eén avond per maand

Inspirerend Bloemschikken is een cursus van 12 maanden, die één avond per maand wordt gegeven: elke tweede donderdag van de maand. Het is een cursus die enerzijds technisch, en anderzijds inspirerend anders zal zijn. Het is de bedoeling dat de cursisten en de docent elkaar inspireren om zich verder te (helpen) ontwikkelen. Op het technische én creatieve vlak.
 

Inspiratie komt van iedereen

Het zal dus niet alleen de docent zijn die met ideeën voor onderwerpen komt, maar dit gebeurt in samenspraak met de cursisten, die vaak vol zitten met leuke ideeën. Zij weten echter niet altijd hoe ze die ideeën technisch vorm kunnen geven en dan is het handig om er een docent met ervaring en verstand van zaken bij te hebben.
 

Lees vooral de Aanvullende informatie hieronder!

Aanvullende informatie

Doel - blijf jezelf professioneel ontwikkelen

After All heeft met deze cursus tot doel om de cursisten op een professionele manier doorlopend te inspireren en ze de gelegenheid te bieden zichzelf te blijven ontwikkelen. Om de professionele groei van de cursisten te bewerkstelligen worden telkens weer bestaande arrangementen besproken en geanalyseerd of nieuwe arrangementen bedacht. De arrangementen worden daar waar mogelijk geschikt gemaakt voor verkoop. Zo worden bestaande trends gevolgd en verkoopbaar gemaakt en soms ook worden nieuwe trends gecreëerd. De nieuw ontworpen arrangementen kunnen dan professioneel in de markt worden gezet.

Bij Inspirerend Bloemschikken leren de cursisten om andere dan de meest gangbare technieken, vormen en stijlen te hanteren, te ontwikkelen en te gebruiken. Zij zijn constant bezig met hun persoonlijke professionele ontwikkeling, waardoor zij betere bloembinders of bloemisten worden. Het zal duidelijk zijn dat dit alles moet leiden tot betere kansen van de cursisten op de arbeidsmarkt en/of tot een boost van hun carrière. Stap voor stap bewegen de cursisten zich naar een hoger niveau en zij bereiken als bloembinder daardoor vaak een hoger segment van hun klantenkring.
 

Doelgroep

Veel cursisten die deze cursus gaan volgen hebben al diploma’s van de Vakopleiding en de Vervolg Vakopleiding Bloemschikken op zak en werken al professioneel met bloemen. Velen als bloemist of als professioneel bloembinder, anderen verzorgen zelf workshops waar zij hun boterham mee verdienen. In een aantal gevallen is er sprake van een carrière-switch, waarbij de cursist naast de opleiding parttime aan de slag gaat als bloembinder. De cursisten willen doorgroeien naar een hoger professioneel niveau op bloemschikgebied en daar gebruiken zij deze cursus voor.

Tijdens de reeds gevolgde Vakopleiding Bloemschikken en Vervolg Vakopleiding Bloemschikken hebben de cursisten weliswaar de belangrijkste en meest gangbare arrangementen leren maken, maar er is natuurlijk nog heel veel meer om te ontdekken, te leren en verder te ontwikkelen. Om hun professionele activiteiten te kunnen uitbreiden en te kunnen verbeteren heeft After All deze cursus ontwikkeld. Hiermee kunnen de cursisten hun carrière een boost geven en hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren.
 

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze cursus is ongeveer 3 uur per maandelijkse les. Daarnaast wordt aan de cursisten gevraagd om zelf onderzoek te doen naar nieuwe onderwerpen, vormen, stijlen en technieken.
 

Vooropleiding

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus is een Vakdiploma Bloemschikken (of gelijkwaardig) vereist, liefst aangevuld met een diploma van de Vervolg Vakopleiding Bloemschikken (of gelijkwaardig).
 

Certificaat

Wanneer je bij minimaal 80% van de lessen aanwezig bent geweest, ontvang je een After All Certificaat van Deelname.

Wat krijg je allemaal?

Materialen; soms ook zelf iets meebrengen

Ook tijdens deze cursus zorgen wij weer voor de benodigde materialen, maar uit oogpunt van het stimuleren van de eigen creativiteit en uit kostenbesparende overwegingen zullen wij ook aan de cursisten vragen om af en toe zelf wat materialen, bijvoorbeeld een vaas of schaal, mee te brengen.
 

Inbegrepen

 • Alle benodigde bloem- en bladmaterialen in een grote verscheidenheid.
 • Alle voor de lessen benodigde hulpmaterialen, zoals bloementape, alle draadsoorten en diktes, diverse lintsoorten en paperribbon, raffia, watervaste tape enzovoort.
 • Twee consumpties per persoon tijdens de lesavonden.
 • Een jaar lang onbeperkt toegang tot lidmaatschap Niveau-1, Niveau-2 én Niveau-3 op www.onlineBloemschikken.nl!
 • De toegang tot de lessen op www.onlineBloemschikken.nl gaat DIRECT na je inschrijving al in. Je kunt dus meteen aan de slag!

Wat leer je allemaal?

Onderwerpen

Onze cursisten worden elke les weer uitgedaagd om verder en ‘out of the box’ te denken en te doen, soms leidt dat tot arrangementen met een experimenteel karakter. Zij kunnen naast de arrangementen die ze al beheersen hun technieken uitbreiden, waarbij ze steeds meer hun eigen creativiteit en talent gebruiken en telkens weer van elkaar kunnen leren.
 

Ondernemersvragen

Ook worden o.a. zaken als prijsstelling, duurzaamheid, hergebruik van materialen en vragen als Hoe pak jij als ondernemer die en die zaken aan? besproken.
 

Wat doen we volgende week?

Tijdens elke les wordt er besproken welke onderwerpen er de volgende les/lessen aan bod gaan komen. De cursisten hebben hier vanuit het oogpunt van hun ontwikkeling ook inspraak in. De onderwerpen staan dus op voorhand nog niet vast.
 

Hetzelfde, maar toch anders

In de loop der jaren komen er steeds weer nieuwe materialen, hulpmiddelen en gereedschappen op de markt, waarmee nieuwe of andere technieken kunnen worden aangeleerd. Met deze technieken, gecombineerd met nieuwe of veranderende stijlen, worden dan weer nieuwe of andere arrangementen ontwikkeld. Aan het eind van een les zijn er arrangementen gecreëerd, die ondanks het feit dat ze op elkaar lijken, toch allemaal anders en uniek zijn.
 

Beter en completer

Deze manier van werken heeft tot gevolg dat onze cursisten een steeds hoger niveau bereiken, zowel op technisch als op creatief gebied. Hierdoor worden zij als bloembinder of bloemist beter en completer en werken zij doorlopend aan hun carrière.

Spelregels

We kennen 14 spelregels, voor duidelijke afspraken

 1. De cursus duurt 12 maanden en wordt één avond per maand gegeven: elke tweede donderdagavond van de maand, ook in de vakantieperioden.
 2. Je kunt elke maand starten met de cursus.
 3. Je schrijft je in voor een periode van 12 maanden.
 4. Meld je indien mogelijk aan vóór het begin van een maand, liefst nog eerder i.v.m. het STAP-budget.
 5. Direct na je inschrijving krijg je gratis en onbeperkt toegang tot Niveau-1, Niveau-2 én Niveau-3 op www.onlineBloemschikken.nl, 12 maanden lang.
 6. Wanneer de 12 maanden van de cursus voorbij zijn dan kan je je opnieuw aanmelden voor weer 12 maanden.
 7. Opzeggen is niet nodig. Na 12 maanden stopt je deelname automatisch wanneer je je niet opnieuw hebt aangemeld voor een nieuwe periode van 12 maanden.
 8. Lessen waaraan je niet kunt deelnemen worden niet gerestitueerd.
 9. In verband met het STAP-budget dienen wij een presentielijst bij te houden.
 10. Bij 80% aanwezigheid krijg je een digitaal certificaat, waarmee je STAP-budget (indien reeds toegekend) definitief wordt.
 11. Het volgende is inbegrepen in het cursusgeld: bloemen, groen- en bijmaterialen, ondergronden en twee consumpties per lesavond.
 12. Wanneer je je hebt aangemeld voor de cursus en deze blijkt al vol te zitten, dan zullen we je voorstellen om je op een wachtlijst te zetten. Wanneer er weer ruimte is kunnen we je benaderen om je toe te voegen aan de lijst van deelnemende cursisten.
 13. Tijdens de cursus zullen o.a. de volgende technieken, al dan niet gecombineerd, worden toegepast: Vlechten, lijmen, prikken, steken, wikkelen, binden, draadtechnieken.
 14. Zelf mee te brengen: je gereedschap en je fototoestel. Indien je nieuw gereedschap nodig hebt dan kun je dat eventueel bij ons aanschaffen. Laat even weten of en welk gereedschap je nodig hebt voor aanvang van je eerste les.

Wanneer kun je beginnen?

Aanvang en duur

 • Je kunt elke maand 'instappen'.
 • Direct na inschrijving kun je al aan de slag met de videolessen op www.onlineBloemschikken.nl.
 • Iedere maand één avond vol inspiratie.
 • Elke 2e donderdagavond van de maand, ook in de zomervakantie.
 • De avond duurt van 19.00 tot ongeveer 22.00 uur.
 • Er is (inleef-) tijd voor koffie/thee vooraf en een drankje tijdens de nabespreking.

Lesdata in 2024

Lesdata in 2025

 • 11 januari
 • 08 februari
 • 14 maart
 • 11 april
 • 09 mei
 • 13 juni
 • 11 juli
 • 08 augustus
 • 12 september
 • 10 oktober
 • 14 november
 • 05 december *
 • 09 januari
 • 13 februari
 • 13 maart
 • 10 april
 • 08 mei
 • 12 juni
 • 10 juli
 • 07 augustus
 • 11 september
 • 09 oktober
 • 13 november
 • 04 december *

* = afwijkende lesavond

Bruto prijs: € 966,00

Stap budget: - € 714,00


Netto prijs: € 252,00

Leslocatie

Gemeenschapscentrum 'de Schakel'
St. Barbaraweg 1
6024 AR Budel-Dorplein
Nederland