Wie goed doet, goed ontmoet

 

Praktijklessen

Bent u op zoek naar een goede school in Zuid Nederland, waar u voornamelijk praktijklessen in bloemschikken kunt volgen? Dan bent u hier bij After All aan het juiste adres! Sinds 2005 kunt u bij After All terecht voor zowel Korte Cursussen als Vakopleidingen Bloemschikken.
We zijn al flink wat jaren actief in het zuiden van het land, maar vóór die tijd hebben we al ruim twintig jaar ervaring opgedaan op het gebied van lesgeven in dit leuke vak.

 

Persoonlijke benadering

Bij After All weten we hoe belangrijk een goede, nette, adequate en persoonlijke benadering van potentiële, oud- en huidige cursisten is. Het gezegde luidt: 'Wie goed doet, goed ontmoet' en dat is niet zomaar uit de lucht komen vallen...

 

Technieken en nog veel meer

Tijdens een cursus of opleiding bij After All leert u niet alleen de zeer belangrijke technieken, maar ook de achterliggende gedachten en ideeën, de stijlen, de vormen, enzovoort.
Korter gezegd: de fijne kneepjes van het vak of de kneepjes van dit fijne vak.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van After All. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

All-in Opleidingen

 

Geen verrassingen achteraf

De opleidingen van After All zijn stuk voor stuk 'all-in'. In gewoon Nederlands heet dat 'volledig verzorgd'. U hoeft dus, net als bij all-in vakanties, niets meer zelf te kopen of aan te schaffen om de lessen te kunnen volgen. Alle materialen die tijdens de lessen worden gebruikt zijn in de cursusprijs inbegrepen. GEEN verrassingen achteraf dus...

 

Voorbeelden:

  • bloemen
  • groen en bladmateriaal
  • vazen
  • schalen
  • ondergronden
  • etc.

Bij de Vakopleiding komen daar dan nog een tas, mes, allesknipper, rolbandmaat, pen en theoriemap bij, alsmede de digitale boekjes 'Bloemen- en Plantenboekje' en 'Nomenclatuur der Bloemen en Planten' van onlineBloemschikken, het praktijkexamen inclusief voorbereidingsdagen, certificaat van deelname of diploma en cijferlijst.

Bovendien zijn de koffie, thee, frisdrank en lunch tijdens alle lesdagen ook inbegrepen bij het cursusgeld. U komt als cursist(e) van After All dus werkelijk niets te kort.

Wanneer u dan nog uw goede humeur meebrengt zijn we helemáál compleet !!

 

After All: De beste manier

Door dit all-in concept bent u er dus van verzekerd dat u altijd de juiste materialen en hoeveelheden hebt. Precies dezelfde als die van de docent(e), waardoor u eenvoudig kunt vergelijken met zijn/haar werkstukken en met die van uw medecursisten. En van deze vergelijkingen kunt u weer een hoop leren, bijvoorbeeld tijdens de nabespreking van de les.

Dit is de beste en de enige goed werkende manier om het vak te leren, zo heeft jarenlange ervaring in professioneel bloemsierkunstonderwijs aangetoond.

Wanneer u de opleidingen van After All zou vergelijken met andere aanbieders en in eerste instantie mocht denken dat onze opleidingen duurder zijn, bedenk dan dat de totaalprijs van de andere aanbieders vaak een stuk hoger is dan die van After All, doordat u bij hen nog alle genoemde materialen moet aanschaffen. Het bewijs daarvoor werd reeds geleverd door een prijsvergelijkingsonderzoek.

Wellicht ten overvloede vermelden we dat u altijd naar huis gaat met een arrangement dat af is. Wij doen niet aan half werk, After All...

 

After All: Praktijkgericht

Alle opleidingen van After All zijn praktijkgericht. De praktijk is dus belangrijk en techniek is daarvan de basis. Met de juiste technieken onder de knie bent u in staat om alles te maken dat u kunt bedenken.

 

Nicolle Boerma: docente bloemsierkunst

 

Met de paplepel

Nicolle is geboren, maar niet getogen in Limburg (Heerlen). Na ruim 20 jaar in Aalsmeer te hebben gewerkt als docente bloemsierkunst, heeft ze uiteindelijk (After All - aha) de stap genomen terug naar het zuiden te gaan en 'zelfstandig' te worden. Ze heeft lesgegeven aan cursisten uit alle landen van de wereld, docentes opgeleid in Japan en demonstraties verzorgd in verre vreemde oorden.

Ook heeft ze veel ervaring met het inkopen van alles wat nodig is voor de opleidingen. Omdat Nicolle tussendoor ook nogal wat ervaring heeft opgedaan in bloemenzaken in binnen- en buitenland, weet zij als geen ander hoe belangrijk een goede opleiding is om daar optimaal te kunnen functioneren. Zij kent dus ook het klappen van de zweep, in dit geval dus de praktijkkant van haar cursisten. Opgeteld kan je gerust stellen dat ze alle facetten van het bloemsierkunstvak kent. Het opleiden in dit mooie vak zit haar in het bloed; het is haar dan ook met de paplepel ingegoten.

 

Vierde generatie

Op zeer jonge leeftijd (17) stond Nicolle al voor 'de klas'. Haar achtergrond in de wereld van de bloemsierkunst gaat ver terug: van vader Theo, via 'opa' Nico tot overgrootvader Pieter Boerma, die al in 1896 'in de bloemen' begon. Ruim 120 jaar geschiedenis in de bloemsierkunst, dat tikt aan.

 

Joop Overhand - duizendpoot

 

Duizendpoot

Joop heeft veel ervaring op administratief en organisatorisch gebied en heeft een ruim verleden in de wereld van de ICT. Hij houdt zich dan ook niet bezig met de inhoudelijke zaken van de bloemsierkunst, maar des te meer met de cursistenadministratie, de boekhouding, de ontwikkeling van de websites van After All en onlineBloemschikken, het After All fotoalbum, brochures e.d..

 

Voor al uw vragen...

U kunt bij Joop dus altijd terecht voor vragen omtrent de opleidingen en cursussen van After All, over betalingen, betalingsregelingen, examens en bijbehorende reglementen, fiscale aspecten inzake opleidingen en nog veel meer.