Wie goed doet, goed ontmoet

Praktijklessen

Ben je op zoek naar een goede school in Zuid-Nederland, waar je voornamelijk praktijklessen in bloemschikken kunt volgen? Dan ben je hier bij After All aan het juiste adres! Sinds 2005 kan je bij After All terecht voor zowel Korte Cursussen als Vakopleidingen Bloemschikken.
After All is al flink wat jaren actief in het zuiden van het land, maar vóór die tijd hebben we al ruim twintig jaar ervaring opgedaan op het gebied van lesgeven in dit leuke vak.

 

Persoonlijke benadering

Bij After All weten we hoe belangrijk een goede, nette, adequate en persoonlijke benadering van nieuwe, oud- en huidige cursisten is. Het gezegde luidt: Wie goed doet, goed ontmoet en dat is niet zomaar uit de lucht komen vallen...

 

Technieken en nog veel meer

Tijdens een cursus of opleiding bij After All leer je niet alleen de zeer belangrijke technieken, maar ook de achterliggende gedachten en ideeën, de stijlen, de vormen, enzovoort. Korter gezegd: de fijne kneepjes van het vak of de kneepjes van dit fijne vak.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van After All. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

All-in Opleidingen

Geen verrassingen achteraf

De opleidingen van After All zijn stuk voor stuk 'all-in'. In gewoon Nederlands heet dat volledig verzorgd. Dat betekent dat je niets meer hoeft te kopen of aan te schaffen om de lessen te kunnen volgen. Dus geen verrassingen achteraf...
 

Voorbeelden:

  • bloemen
  • groen en bladmateriaal
  • vazen
  • schalen
  • ondergronden
  • etc.

Bij de Vakopleiding komen daar dan nog een tas, mes, allesknipper, rolbandmaat, pen en theoriemap bij, alsmede de digitale boekjes Bloemen- en Plantenboekje en Nomenclatuur der Bloemen en Planten van onlineBloemschikken, het praktijkexamen inclusief voorbereidingsdagen, certificaat van deelname of diploma en cijferlijst.

Bovendien zijn de koffie, thee, frisdrank en lunch tijdens alle lesdagen ook inbegrepen bij het cursusgeld. Je komt als cursist van After All dus werkelijk niets te kort.

Wanneer je dan nog je goede humeur meebrengt zijn we helemáál compleet!
 

After All: de beste manier

Door dit all-in concept ben je er dus van verzekerd dat je altijd de juiste materialen en hoeveelheden hebt. Precies dezelfde als die van de docent(e), waardoor je eenvoudig kunt vergelijken met zijn/haar werkstukken en met die van je medecursisten. En van deze vergelijkingen kun je weer een hoop leren, bijvoorbeeld tijdens de nabespreking van de les.

Dit is de beste manier om het vak te leren, zo heeft jarenlange ervaring in professioneel bloemsierkunstonderwijs aangetoond.

Wanneer je de opleidingen van After All zou vergelijken met andere aanbieders en in eerste instantie mocht denken dat onze opleidingen duurder zijn, bedenk dan dat de totaalprijs van de andere aanbieders vaak een stuk hoger is dan die van After All, doordat je bij hen nog alle genoemde materialen moet aanschaffen. Het bewijs daarvoor werd reeds geleverd door een prijsvergelijkingsonderzoek.

Wellicht ten overvloede vermelden we dat je altijd naar huis gaat met een arrangement dat af is. Wij doen niet aan half werk, After All...
 

After All: Praktijkgericht

Alle opleidingen van After All zijn praktijkgericht. De praktijk is dus belangrijk en techniek is daarvan de basis. Met de juiste technieken onder de knie ben je in staat om alles te maken dat je kunt bedenken.

Nicolle Boerma: medeoprichter

Docente bloemsierkunst

Nicolle is geboren, maar niet getogen in Limburg (Heerlen). Na ruim 20 jaar in Aalsmeer te hebben gewerkt als docente bloemsierkunst, heeft ze uiteindelijk (After All - aha) de stap genomen terug naar het zuiden te gaan en 'zelfstandig' te worden. Ze heeft lesgegeven aan cursisten uit alle landen van de wereld, docentes opgeleid in Japan en demonstraties verzorgd in verre vreemde oorden.

Ook heeft ze veel ervaring met het inkopen van alles wat nodig is voor de opleidingen. Omdat Nicolle tussendoor ook nogal wat ervaring heeft opgedaan in bloemenzaken in binnen- en buitenland, weet zij als geen ander hoe belangrijk een goede opleiding is om daar optimaal te kunnen functioneren.
 

Met de paplepel

Zij kent dus ook het klappen van de zweep, in dit geval dus de praktijkkant van haar cursisten. Opgeteld kan je gerust stellen dat ze alle facetten van het bloemsierkunstvak kent. Het opleiden in dit mooie vak zit haar in het bloed; het is haar dan ook met de paplepel ingegoten.
 

Vierde generatie

Op zeer jonge leeftijd (17) stond Nicolle al voor 'de klas'. Haar achtergrond in de wereld van de bloemsierkunst gaat ver terug: van vader Theo, via 'opa' Nico tot overgrootvader Pieter Boerma, die al in 1896 'in de bloemen' begon. Ruim 125 jaar geschiedenis in de bloemsierkunst, dat tikt aan.

Joop Overhand - medeoprichter

Duizendpoot

Joop heeft veel ervaring op administratief en organisatorisch gebied en heeft een ruim verleden in de wereld van de ICT. Hij houdt zich dan ook niet zozeer bezig met de inhoudelijke zaken van de bloemsierkunst, maar des te meer met de cursistenadministratie, de boekhouding, de ontwikkeling van de websites van After All en onlineBloemschikken, onze brochures en ga zo maar door.
 

Voor al je vragen...

Je kunt bij Joop dus altijd terecht voor vragen over de opleidingen en cursussen van After All, over betalingen, betalingsregelingen, examens en bijbehorende reglementen, fiscale aspecten inzake opleidingen en nog veel meer.

Joop Overhand: medeoprichter Joop Overhand: medeoprichter