Passie is de motivatie om te investeren in jezelf

Ben jij 40+ en hou je van bloemen? Lees dan het volgende: Wat motiveert iemand om (op latere leeftijd) een Vakopleiding te gaan volgen? Onderstaand stukje willen we graag met je delen. Misschien komt het je bekend voor.

 

Als wij een beetje goed hebben begrepen wat er allemaal heeft gespeeld bij een aantal van onze cursisten, dan zou onderstaand stukje zomaar door een cursist geschreven kunnen zijn.

 

Heb je nog wel zin in wat je doet?

Wanneer je 40 wordt, of er zelfs al een paar jaar voorbij bent, dan ga je weer eens nadenken. De een wat meer dan de ander, de een ook wat serieuzer en diepzinniger dan de ander. Vaak dwalen je gedachten af naar de vraag wat je hebt bereikt in je leven tot dusver. En of je het nog naar je zin hebt bij wat je doet. Soms kom je dan tot de conclusie dat het allemaal anders kan, leuker kan, leuker móet. Dat het tijd wordt om eindelijk datgene te gaan doen wat je al heel lang had willen doen, maar nooit hebt gedaan.

Het is goed om te zien dat steeds meer mensen dan die ene stap nemen. De stap om meer plezier te krijgen in je dagelijkse leven. Omdat je dagelijkse leven iets is wat elke dag weer terugkomt. En zeg nou zelf: Dan kan het maar beter leuk zijn, zelfs als je misschien minder geld gaat verdienen dan je gewend was. Maar plezier en passie maken veel, zo niet alles goed.

 

Veranderen, of je nou wilt of niet.

Een economisch slechte tijd, een crisis of misschien wel een midlife crisis, van jezelf of van je partner; voor velen van ons een periode waarin je soms wel móet veranderen van omgeving. Misschien wel omdat je je baan verliest, je partner, of zelfs allebei. Dan kun je niet anders dan veranderen. Dan begin je opnieuw, opnieuw met investeren in jezelf. Ook al valt dat niet mee. Maar als je vooruit wilt, dan kun je niet anders. En als je dan eenmaal bezig bent, dan voelt het goed.

 

Werken aan een nieuwe toekomst...

Je werkt weer aan je toekomst. Je begint aan een nieuwe vakopleiding, zodat je sterker komt te staan in de ‘werkmaatschappij’. Zodat je beter beslagen ten ijs komt. En omdat je je eindelijk bezighoudt met je passie, voel je je elke dag beter. Met meer (zelf)vertrouwen op dat onbekende, maar o zo beminde vak en vlak. Je wordt steeds beter, dus je groeit. Anderen zien jou ook groeien, én opbloeien. Je gaat elke week weer vol verwachting naar een nieuwe les van je opleiding en elke keer kijk je er weer naar uit. Omdat je het zo leuk vindt om te doen, ook al moet je best hard werken tijdens zo’n lesdag.

 

Trots als een pauw!

En dan, voordat je het echt beseft, ben je geslaagd voor je praktijkexamen! Trots als een pauw sta je daar met je Vakdiploma in je hand. En je leest: Vakdiploma Bloemist Winkelier. Dat heb je toch maar mooi helemaal zelf gedaan! Nou ja, bijna helemaal zelf. De rest kwam van After All, de geschikte opleiding voor iedereen…

 

Bij After All voel je je als cursist op je gemak. En bij After All leer je een Vak!

 

 

~ Joop Overhand ~