Koningin (pardon: Prinses) Beatrix houdt van bloemen!

Trots ben ik op onze koningin en trots ben ik, vanwege het feit dat ik door te werken met bloemen, haar op zo’n leuke manier heb meegemaakt!

 

Bloemencorso van Aalsmeer

De eerste keer dat ik haar ontmoette was in 1995 op de Dam in Amsterdam, toen we meededen met het Bloemen Corso van Aalsmeer. Wat bleek: Koningin Beatrix houdt van bloemen!

 

Caribbean

Wijlen mijn vader – Theo Boerma van het Boerma Instituut – had het geweldige plan om aan het Bloemen Corso mee te doen met drie grote legergroene wagens. Het thema was ‘Caribbean’, dus met veel rood, geel en groen. Natuurlijk veel bamboe en palmen en op de derde en achterste wagen stond een echte Steelband te spelen. Wij waren zelf behoorlijk opgedoft met pauwenveren en gingen dansend langs onze wagens.

 

Give me hope, Joanna

Het liedje ‘Give me hope, Joanna’ gaat nooit meer uit mijn hoofd! Lambada – 2 stapjes voorwaarts, 1 stapje terug. We waren eigenlijk echt niet van plan om dat dansen 25 kilometer lang van Aalsmeer tot de Dam in Amsterdam vol te houden, maar door de opzwepende muziek en het o-zo enthousiaste publiek langs de weg konden we gewoon niet stoppen. Iedereen langs de kant wiegde mee met de heupjes…

 

Naar de Dam in Amsterdam

Het wordt nog gaver (tegenwoordig ‘vetter’) als je in hartje Amsterdam richting de Dam gaat, zoveel publiek dat je aanmoedigt en staat te klappen. Dan, als klap op de vuurpijl, langs de Koningin. Zij was net zo enthousiast en begon ook mee te dansen op het balkon, met een grote glimlach op haar gezicht!

Natuurlijk hebben we er lang van kunnen nagenieten, vooral de eerste dagen erna, met veel spierpijn, dansschoentjes waar de gaten in de zooltjes zaten en zelf 2 kilo lichter…

 

Dank je wel, lieve koningin Beatrix, het was super!

 

~ Nicolle Boerma ~