Subsidieaanvraagtijdvak STAP-budget wordt overgeslagen

STAP-budget wordt STOP-budget

Gisteren (13 december 2022) heeft onze branchevereniging NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) ons laten weten dat de Minister van Sociale Zaken en de Minster van Primair en Voortgezet onderwijs hebben besloten het komende subsidieaanvraagtijdvak voor STAP-budget van januari en februari over te slaan. Dat heeft behoorlijk verstrekkende gevolgen, voor ons én voor onze cursisten.
 

Lopend onderzoek

Het uitstel heeft volgens het Ministerie te maken met lopende onderzoeken door de Toetsingskamer naar ruim 3.500 opleidingen en cursussen bij ongeveer 200 opleiders, met betrekking tot mogelijk misbruik of oneigenlijk gebruik van het STAP-budget. De uitkomsten van deze onderzoeken staan nog niet vast, hoewel de Toetsingskamer daar al vanaf begin oktober mee bezig is.
 

Niet in verhouding

Het besluit om ALLE opleidingen van ALLE opleiders m.b.t. STAP te treffen staat geenszins in verhouding tot het onderzoek dat onder een relatief klein deel van de opleiders en een relatief klein deel van hun opleidingen en cursussen plaatsvindt. Opleidingen en cursussen die starten vanaf 30 januari, starten in februari en in maart worden hierdoor getroffen.
 

De opleidingen van After All

Voor de opleidingen en cursussen van After All betekent dit dat er geen STAP-budget meer kan worden aangevraagd voor de Korte Vakopleiding M12301, de Vakopleiding VO2301 en de Vervolg Vakopleiding VV2301, tenzij de ministers alsnog terugkomen op hun besluit, of tenzij we in overleg met onze cursisten later starten en het lesrooster aanpassen.
 

NRTO dringt aan op heroverweging

De NRTO heeft er bij de Ministers met klem op aangedrongen om het uitstelbesluit te heroverwegen. Zodra wij daar nieuws over hebben, laten we het jullie uiteraard direct weten. Blijf ons dus volgen!