Korte Vakopleiding - vijf dagen ondergedompeld in bloemwerk

KV-220

Startdatum: maandag 08 juni 2020
Einddatum: vrijdag 12 juni 2020

Wist u dat u zoveel kon leren in vijf dagen? Wij wel!

 

Inleiding

After All biedt haar cursisten een Korte Vakopleiding van slechts vijf lesdagen. Misschien vraagt u zich af waarom en wat u zich daarbij moet voorstellen. In deze inleiding leggen we het uit. Er zijn heel veel mensen die al de nodige bloemschikworkshops hebben gevolgd en wellicht bent u er eentje van. Dat wil echter niet zeggen dat u dan ook daadwerkelijk bent geschoold. Iets namaken of gezamenlijk maken wil natuurlijk nog niet zeggen dat je het zelf volledig beheerst. Als hedendaagse cursist ben je wel wat kritischer dan vroeger. Kritischer op degene die de cursus of opleiding verzorgt, maar vooral ook kritischer op jezelf. Je wilt dus vaak 'meer' dan voorheen. Niet zozeer uitgedrukt in hoeveelheden, maar vooral in kwaliteit. In ieder geval 'beter' dus.

Ondanks het feit dat de gemiddelde Nederlander steeds meer vrije tijd schijnt te hebben, heeft niet iedereen zomaar even de tijd om een Vakopleiding te gaan volgen. Daar ben je al gauw een jaar of langer mee bezig. Voor de mensen die er toch even serieus van willen proeven heeft After All haar Korte Vakopleiding in het leven geroepen. Met als zeer prettige optie de mogelijkheid om daarna alsnog 'in te stromen' in de Vakopleiding Bloemschikken.

 

Doel

After All stelt zich tijdens de Korte Vakopleiding ten doel haar cursisten in vijf aaneengesloten lesdagen een diversiteit aan arrangementen te bieden en de verschillende bijbehorende technieken aan te leren. Na afloop van deze opleiding kunt u bijvoorbeeld een bloemenstalletje gaan runnen, waar de meest populaire arrangementen kunnen worden gemaakt. U kunt ook voor naaste familieleden wat bruidswerk verzorgen. Dit heeft voor velen een behoorlijk emotionele kant en wordt daarom vaak zeer gewaardeerd. En natuurlijk is het ook leuk wanneer u uw zelfgemaakte arrangement kunt meenemen naar verjaardagen of andere aangelegenheden om daar vol trots de show te stelen.

 

Hoeveel redenen heeft u nodig om mee te doen?

 

Doelgroep

De Korte Vakopleiding is geschikt voor u als u voor het eerst een serieuze opleiding bloemschikken wilt gaan volgen en 'het nou eens écht' wilt leren.

Deze opleiding is echter ook prima als u nog niet zeker weet of u 'het allemaal wel kunt'. Er zijn namelijk vrij veel mensen die twijfelen aan hun eigen kunnen op bloemschikgebied. Een goede docent(e) doet hier wonderen voor u!

Misschien weet u al wel dat u graag meer zou willen leren dan wat in deze opleiding aan bod komt, maar kent u After All en haar manier van lesgeven nog niet goed genoeg. U wilt graag eerst ervaren wat voor vlees u met After All in de kuip heeft en dat is te begrijpen.

In dat geval gebruikt u de Korte Vakopleiding als opstap naar de Vakopleiding. Die opleiding duurt een stuk langer en kost beduidend meer, dus zo’n kritische houding kunnen wij alleen maar waarderen. Met een Vakopleiding Bloemschikken koopt u tenslotte niet een halfje brood...

Of u behoort tot de groep cursisten die graag een volledige Vakopleiding Bloemschikken zou willen volgen, maar u heeft daar onvoldoende tijd en/of financiële middelen voor.

Dan is het nu alvast handig om te weten dat u later met het behaalde Certificaat van Deelname kunt 'instromen' op de zesde lesdag van de Vakopleiding. Het rooster van de Korte Vakopleiding is tenslotte identiek aan dat van de eerste vijf lesdagen van de Vakopleiding.

Zo gaan de investeringen in zowel tijd als geld tenminste niet verloren. Want wanneer u de Vakopleiding gaat volgen binnen één jaar na de Korte Vakopleiding, krijgt u € 400,- korting!

 

Recencies KV-119 (januari 2019)

Hoi dames....

Iedereen gisteren weer goed thuisgekomen? Moest vanmorgen wel een beetje afkicken. Had er zo nog een paar dagen willen aanplakken. Maar goed....met het hoofd vol nieuwe inspiratie...gaan we gewoon in de oefenmodus. Nicolle, had jij gister nog meer foto's gemaakt van ons groepje? Stuur ze dan nog even in de app. Iedereen nogmaals bedankt voor de heerlijke week. Leuk dat ik jullie mocht leren kennen. Veel succes allemaal.zie graag nog eens een foto van jullie creaties. Ben weer helemaal geïnspireerd....want op een goede kennisbodem....groeien de mooiste ideeën...!!!
Liefs Jolanda

 

Hoi Jolanda / allemaal,
Ik had hetzelfde gevoel vanochtend, het was een superweek met een fijne groep. Ondanks het zwoegen ook heel ontspannend. Het was zeker de moeite waard om er zo ver voor te reizen. Wie weet tot ziens!
Lieve groetjes Alida.

 

Ook voor mij hetzelfde gevoel. Jammer dat het voorbij is! Bedankt voor de fijne week dames.
Nicolle G.

 

Ik kan me daar ook helemaal bij aansluiten. Daar ik ook blij ben met het weekend zou ik volgende week zo door kunnen gaan. Dus ik ben blij dat ik in kan stappen in april om de hele Vakopleiding te volgen. Dan heb ik tot november iedere week weer 2 heerlijke boeketten of bloemstukken in huis. Veel liefs en een wel verdiend weekend.
Renate

 

Ook ik deel het gevoel van afkicken. Na zoveel nieuwe dingen is weekend ook heerlijk. Genieten van alle bloemen in huis. Allemaal bedankt voor de gezellige week.
Margo

 

Ik vond het een heerlijke, ontspannen week. Ondanks het dagelijks (druk) bezig zijn. Ik heb veel geleerd en ervan genoten. Ben nu thuis met een opruimwerkje bezig (niet leuk) en wat heb ik opstaan? Ja, onlineBloemschikken.nl. Een herhaling van het biedermeier boeket dus haal de week nog een beetje in huis. Leuk hoor! Bedankt allemaal en misschien zien we elkaar nog eens.
Anita

 

Ik vond het trouwens ook een hele leuke week. Fijn om zulke enthousiaste cursisten te hebben.
Nicolle Boerma

Wat krijgt u allemaal?

 

Altijd all-in

De opleidingen van After All zijn stuk voor stuk 'All-in'. In gewoon Nederlands heet dat dus 'volledig verzorgd'. En net als bij All-in vakanties betekent dit dat u niets meer hoeft te kopen of aan te schaffen om de lessen te kunnen volgen. Dus GEEN verrassingen achteraf.

 

Inbegrepen

 • Alle benodigde bloem- en bladmaterialen in een grote verscheidenheid.
 • Alle bijmaterialen, zoals coniferengroen, bolletjesmos, stenen, plantjes.
 • Alle ondergronden, zoals vazen, schalen, glas, bruidsboekettenhouders, graftakhouders.
 • Alle voor de lessen benodigde hulpmaterialen, zoals Oasis® blokken en rondjes, Oasis® Fix en prikkers, bloementape, alle draadsoorten, wikkeldraad, diverse lintsoorten, paperribbon, corsagespeldjes, watten, celstof, krammen, raffia, touw, gaas, watervaste tape, enz.
 • Toegang tot het digitale 'Bloemen- & Plantenboekje' op www.onlineBloemschikken.nl.
 • Toegang tot het digitale boekje 'Nomenclatuur der Bloemen en Planten' op www.onlineBloemschikken.nl.
 • Toegang tot de digitale, zeer uitgebreide, kleurenbrochure van Oasis® op www.onlineBloemschikken.nl, met voorbeelden van alle verkrijgbare Oasis® producten.
 • Koffie, thee, frisdrank en lunches tijdens de lesdagen.
 • After All tas, mes, allesknipper, rolbandmaat, schrijfblokje, etui, pen.

 

Niet inbegrepen

 • Materialen om thuis te oefenen.

 

Certificaat

Wanneer u alle lessen aanwezig bent geweest, ontvangt u een After All Certificaat van deelname.

 

Wanneer en waar kunt u beginnen?

 

Aanvang en duur

 • De Korte Vakopleiding start tweemaal per jaar, te weten in januari en juni.
 • Deze opleiding bestaat uit 5 lesdagen aaneen, met elk 2 lesblokken van 2½ uur.
 • De lesdagen zijn van maandag t/m vrijdag.
 • De lestijden zijn van 10.00-12.45 uur en van 13.15-15.45 uur.
 • 's Morgens is er een korte koffiepauze en er is een lunchpauze.

 

Woont u verder van After All vandaan?

Korte Vakopleiding

Wilt u ook zo graag een Korte Vakopleiding bij After All volgen, maar ziet u op tegen de reisafstand of reistijd? Dan zit u bij ons goed!

Toevallig weten wij dat het mogelijk is om heel goedkoop een midweek te boeken in Roompotpark de Weerterbergen. In januari soms al vanaf € 39,- voor een 6-persoons bungalow. Maak er dus gebruik van. Wanneer u zich abonneert op de Nieuwsbrief van Roompot, dan krijgt u de aanbiedingen vanzelf in uw mailbox. Handig!

Roompot heeft regelmatig scherpe aanbiedingen.

 

Lesdag 1, ochtend:

 

Onderwerp

 • Biedermeier Boeket
 • Uitvoering: Gemengd
 • Techniek: Korenschoof

 

Tip van de sluier:

Dit is een boeket dat elke goede bloemist zou moeten kunnen maken. Voor u als cursist(e) is dit tevens een goed begin om de korenschooftechniek onder de knie te krijgen. De hoeveelheid verschillende boeketten die je met behulp van deze techniek kan maken is bijna oneindig...

 

Toepassingen:

 • Verjaardagspresentje
 • Feestdagen, Speciale gelegenheden
 • Bruidsboeketje voor bruidsmeisjes

 

Lesdag 1, middag:

 

Onderwerp

 • Biedermeier op Oasis®
 • Uitvoering: Gemengd
 • Techniek: in Oasis® gestoken

 

Tip van de sluier:

Een klassiek arrangement dat een moderne uitstraling kan krijgen. Het is nog steeds één van de meest populaire bloemstukken voor op tafel. Dit bloemstuk wordt natuurlijk met verse bloemen 'gestoken', maar staat vaak toch minimaal twee weken.

 

Lesdag 2, ochtend:

 

Onderwerp

 • Vaasarrangement
 • Uitvoering: Lineair
 • Techniek: In Oasis® gestoken

 

Tip van de sluier:

De vorm en verhoudingen van dit arrangement zullen in verschillende onderwerpen terugkomen, zoals o.a. in bruidswerk, handgebonden boeketten en rouwwerk. Lijnen en verhoudingen zijn belangrijk in dit arrangement, dat daardoor heel elegant en interessant kan zijn. De mogelijkheden zijn bijna oneindig en altijd weer een uitdaging.

 

Toepassingen:

 • Dit arrangement kan van heel klein tot heel groot worden gemaakt, dus van woonkamer tot Hotellobby.

 

Lesdag 2, middag:

 

Onderwerp

 • Schaalarrangement
 • Uitvoering: Lineair
 • Techniek: In Oasis® gestoken

 

Tip van de sluier:

Het uiterlijk kan hetzelfde zijn als dat van de vaas, maar de regels zijn iets anders. Bij het Vaasarrangement van de ochtend worden de verhoudingen bepaald door de hoogte van de vaas. Bij dit Schaalarrangement worden de verhoudingen bepaald door de doorsnede van de schaal.

 

Toepassingen:

 • Schaalarrangement voor bruiloften, restaurant, Kerstmis, Pasen, geboorte enzovoort.

 

Lesdag 3, ochtend:

 

Onderwerp

 • Herencorsage
 • Uitvoering: Linear
 • Techniek: Draadtechniek

 

Tip van de sluier:

Deze herencorsage is klein maar fijn. De corsages die tijdens deze Korte Vakopleiding aan bod komen maken we met behulp van draadtechniek. Het is één van de lastigste manieren, maar daarna kunt u het zichzelf altijd gemakkelijker maken, bijvoorbeeld door middel van lijmtechnieken.

 

Toepassingen:

 • De herencorsage, oftewel boutonnière, is het puntje op de i voor elke speciale gelegenheid, bijvoorbeeld bruiloft, 'afdansen', of een jubileum. Ook geschikt als haarcorsage, maar dan uiteraard voor dames.

 

Lesdag 3, middag:

 

Onderwerp

 • Ajourkrans
 • Uitvoering: Gemengd
 • Techniek: In Oasis® gestoken

 

Tip van de sluier:

De ajourkrans is een leuke krans om te zien én om te maken, maar wel arbeidsintensief. Als een bloemist deze krans al verkoopt, dan schrikt u wellicht in eerste instantie van de prijs. Na deze cursus weet u echter uit ervaring dat de hoogte van de prijs gerechtvaardigd is.

 

Toepassingen:

 • Tafelarrangement voor bruiloften, Pasen, Kerstmis, maar ook mogelijk als rouwkrans.

 

Lesdag 4, ochtend:

 

Onderwerp

 • Damescorsage
 • Uitvoering: Lineair
 • Techniek: Draadtechniek

 

Tip van de sluier:

Met de damescorsage kunnen we ons wat meer uitleven met tierelantijntjes, maar we gebruiken duidelijk de lijnen en vorm van de Lineaire Vaas.

 

Toepassingen:

 • Bruiloft, 'afdansen', enz., maar ook leuk als cadeauversiering voor bijvoorbeeld een fles wijn.

 

Lesdag 4, middag:

 

Onderwerp

 • Druppel Bruidsboeket
 • Uitvoering: Gemengd
 • Techniek: In Oasis® gestoken

 

Tip van de sluier:

Een romantisch en klassiek bruidsboeket. Zelfs wanneer u het vandaag voor de eerste keer maakt, ziet het er toch al meteen uit als een echt bruidsboeket. Dit wordt veel gemaakt in bloemenwinkels.

 

Toepassingen:

 • Bruiloft, aanbiedingsboeket.

 

Lesdag 5, ochtend:

 

Onderwerp

 • Eenzijdig handgebonden rouwboeket oefenen
 • Uitvoering: Gemengd
 • Techniek: Parallel / Korenschoof

 

Tip van de sluier:

Dit boeket is eenzijdig en gemengd en kan op het graf worden gelegd of in een grafkelk naast het graf gezet worden. Eenzijdig houdt in dat het arrangement tegen een achtergrond aan kan worden gezet of gelegd. Het heeft dus eigenlijk 'geen' achterkant.

 

Toepassingen:

 • Aanbiedingsboeket, b.v. voor een toneeluitvoering.
 • Rouwboeket.

 

Lesdag 5, middag:

 

Onderwerp

 • Druppel Rouwarrangement
 • Uitvoering: Gemengd
 • Techniek: In Oasis® gestoken

 

Tip van de sluier:

Dit arrangement kan dezelfde verdeling hebben als het Druppel Bruidsboeket, maar bij dit arrangement kunnen we lekker stevig 'doorsteken', dus een beetje minder gefriemel.

 

Toepassingen:

 • Wanddecoratie voor een bruiloft.
 • Rouwarrangement op of naast de kist.
 • Op een andere ondergrond (Oasis® zuignap) is dit arrangement zelfs geschikt als autoversiering.

 

 

Prijs: € 710,-    all-in

Leslocatie

Gemeenschapscentrum 'de Schakel'
St. Barbaraweg 1
6024 AR Budel-Dorplein
Nederland