Inspirerend Bloemschikken

Eén middag per maand elkaar lekker inspireren

IB22M1

Startdatum: donderdag 30 juni 2022
Einddatum: donderdag 25 mei 2023

Prijs: € 900,- / jaar

Leslocatie

Gemeenschapscentrum 'de Schakel'
St. Barbaraweg 1
6024 AR Budel-Dorplein
Nederland

Deze opleiding kost je helemaal niets!

STAP-budget: maximaal € 1.000,- opleidingssubsidie!

Vanaf 2022 is er het STAP-budget, een laagdrempelige subsidie voor bijna iedere volwassen Nederlander of inwoner van Nederland. Ook voor de opleiding op deze pagina kun je het STAP-budget eenvoudig aanvragen!

Met ons aanmeldbewijs zelf eenvoudig aanvragen

Wanneer je je inschrijft voor deze cursus dan krijg je direct een STAP-aanmeldbewijs via e-mail toegestuurd. Met dat STAP-aanmeldbewijs kun je op www.uwv.nl/stap de subsidie zelf eenvoudig aanvragen. We hebben het makkelijk gemaakt voor je: er is bij het UWV al een vooraanmelding voor deze opleiding gedaan. Op deze manier hoef jij niet alle gegevens te verzamelen en in te voeren.

 

NO CURE, NO PAY!

In het zeldzame geval dat de subsidie niet zou worden toegewezen, zit je nergens aan vast en kun je gegarandeerd kosteloos annuleren. Er is dan dus ook geen enkele betalingsverplichting!

 

Meer weten?

Wil je meer weten over het STAP-budget? Lees hier onze brochure of lees de uitgebreide STAP-budget info op de website van de rijksoverheid.

Elke maand weer een Inspirerende middag!

Wat is Inspirerend Bloemschikken?

‘Inspirerend Bloemschikken voor gevorderden’ is een middagcursus voor mensen die een Vakopleiding en/of Vervolg Vakopleiding of gelijkwaardig hebben gevolgd. Mensen die dus in ieder geval al een behoorlijk ‘bloemschikniveau’ hebben bereikt, omdat we het niet voor niets een cursus ‘voor gevorderden’ hebben genoemd.

Inspirerend Bloemschikken is een doorlopende cursus, die één middag per maand wordt gegeven: elke laatste donderdag van de maand. Het is een cursus die enerzijds technisch, en anderzijds inspirerend ‘anders’ zal zijn. Het is de bedoeling dat de cursisten en de docente elkaar inspireren om zich verder te (helpen) ontwikkelen. Op het technische én creatieve vlak.

Het zal dus niet alleen de docente zijn die met ideeën voor onderwerpen komt, maar dit gebeurt in samenspraak met de cursisten, die vaak vol zitten met leuke ideeën. Zij weten echter niet altijd hoe ze die ideeën technisch vorm kunnen geven en dan is het handig om er een docente met ervaring en verstand van zaken bij te hebben.

Blijven ontwikkelen

Doel

Het doel van 'Inspirerend Bloemschikken voor gevorderden' is om elkaar te blijven inspireren door met nieuwe ideeën te komen, deze gezamenlijk te bespreken en te verwezenlijken. Zo ontstaan leuke, mooie en interessante arrangementen en zo blijven de cursisten zich ontwikkelen, zowel op technisch als op creatief gebied.

 

Doelgroep

De cursus 'Inspirerend Bloemschikken voor gevorderden' is bedoeld voor mensen die de belangrijkste technieken van het bloemschikken al onder de knie hebben. Zij hebben minimaal het niveau van een Vakopleiding Bloemschikken bereikt.

Wat krijg je allemaal?

Materialen; soms ook zelf iets meebrengen

Ook tijdens deze cursus zorgen wij weer voor de benodigde materialen, maar uit oogpunt van het stimuleren van de eigen creativiteit en uit kostenbesparende overwegingen zullen wij ook aan de cursisten vragen om af en toe zelf wat materialen, bijvoorbeeld een vaas of schaal, mee te brengen.

 

Inbegrepen

 • Alle benodigde bloem- en bladmaterialen in een grote verscheidenheid.
 • Alle voor de lessen benodigde hulpmaterialen, zoals bloementape, alle draadsoorten en diktes, diverse lintsoorten en paperribbon, raffia, watervaste tape enzovoort.
 • Twee consumpties per persoon tijdens de lesavonden.
 • Een jaar lang ONBEPERKT toegang tot lidmaatschap Niveau-3 - Inspirerend Bloemschikken op www.onlineBloemschikken.nl!

Spelregels

We kennen 14 spelregels, voor duidelijke afspraken

 1. De cursus heeft een doorlopend karakter en wordt één middag per maand gegeven: elke 2e donderdagavond van de maand, ook in de vakantieperioden.
 2. Je kunt elke maand starten met de cursus.
 3. Meld je indien mogelijk aan vóór het begin van een maand, liefst nog eerder i.v.m. het STAP-budget.
 4. Je schrijft je in voor een periode van 12 maanden.
 5. Vanaf de 1e dag van de maand waarin je gaat deelnemen aan de cursus krijg je gratis en onbeperkt toegang tot het lidmaatschap Niveau-3 - Inspirerend bloemschikken op www.onlineBloemschikken.nl, voor zolang je aan de cursus deelneemt.
 6. Wanneer de 12 maanden van de cursus voorbij zijn kan je je opnieuw aanmelden voor weer 12 maanden.
 7. Opzeggen is niet nodig, na 12 maanden stopt je deelname automatisch, wanneer je je niet opnieuw hebt aangemeld voor een nieuwe periode van 12 maanden.
 8. Lessen waaraan je niet kunt deelnemen worden niet gerestitueerd.
 9. Het volgende is inbegrepen in het cursusgeld: bloemen, groen- en bijmaterialen, ondergronden en twee consumpties per lesavond.
 10. Wanneer je je hebt aangemeld voor de cursus en deze blijkt al vol te zitten, dan zullen we je voorstellen om je op een wachtlijst te zetten. Wanneer er weer ruimte is kunnen we je benaderen om je toe te voegen aan de lijst van deelnemende cursisten.
 11. Tijdens de cursus zullen o.a. de volgende technieken, al dan niet gecombineerd, worden toegepast: Vlechten, lijmen, prikken, steken, wikkelen, binden, draadtechnieken.
 12. Zelf mee te brengen: je gereedschap en je fototoestel. Indien je nieuw gereedschap nodig hebt dan kun je dat eventueel bij ons aanschaffen. Laat even weten of en welk gereedschap je nodig hebt voor aanvang van je eerste les.
 13. Heb je vooraf nog vragen?
 14. Stuur dan een mailtje naar info@afterall.nl of bel naar +31 (0)495-769000.

Wanneer kun je beginnen?

Aanvang en duur

 • Je kunt elke maand 'instappen'.
 • Iedere maand één middag vol inspiratie.
 • Elke laatste donderdagmiddag van de maand, ook in de zomervakantie.
 • De middag duurt van 13.00 tot ongeveer 16.00 uur.
 • Er is (inleef-) tijd voor koffie/thee vooraf en een drankje tijdens de nabespreking.

Lesdata in 2022

Lesdata in 2023

 • 30 juni
 • 28 juli
 • 25 augustus
 • 29 september
 • 27 oktober
 • 24 november
 • 15 december *
 • 26 januari
 • 16 februari *
 • 30 maart
 • 20 april *
 • 25 mei

* = afwijkende lesmiddag

Prijs: € 900,- / jaar

Leslocatie

Gemeenschapscentrum 'de Schakel'
St. Barbaraweg 1
6024 AR Budel-Dorplein
Nederland

Inspirerend Bloemschikken - Bloemenbol
Bloemenbol